Maison

Passend onderwijs

Meer sfeer en slimme oplossingen in een vertrouwde omgeving

Passend onderwijs

Zet zich binnen het Samenwerkingsverband elke schooldag in om samen met leerkrachten en andere medewerkers bijna 16.000 leerlingen goed en passend onderwijs te bieden.

Ongeveer 6 jaar geleden mochten wij bij Passend onderwijs nieuwe werkplekken, vloeren en spreektafels met stoelen leveren. Na wat wisselingen in het team en een andere manier van werken was er behoefte aan meer sfeer en een andere invulling van de beschikbare ruimte, met de bestaande basis. Drie vrolijke dames uit het team kwamen brainstormen bij ons op kantoor met veel ideeën die wij hebben gefilterd en daar een eigen draai aan hebben gegeven. Door middel van een nieuwe indeling, het toevoegen van sfeerelementen, praktische maatwerk oplossingen, nieuwe mogelijkheden om te vergaderen en in stilte te werken is er een frisse wind door het pand gegaan!


* Multifunctionele ruimtes met genoeg mogelijkheden om je terug te trekken
Er vinden veel gesprekken en vergaderingen bij PO plaats waardoor het altijd een race tegen de klok was op tijd een ruimte te reserveren. Doordat de indeling is veranderd en er verschillende nieuwe bespreekruimtes en plekken zijn gecreëerd om zowel op een formele als informele manier te vergaderen is de werkvloer nu optimaal te benutten.


* Een nieuwe plek om te lunchen
Er werd altijd geluncht in de vergaderkamer waar alle wanden wit waren en er veel kasten stonden. Dat kan anders dachten wij! Door een tafel van massief hout te plaatsen met gestoffeerde stoelen in het midden van het grootste kantoor afgeschermd door roomdivers met planten en servies is het nu het hart van de ruimte geworden waar de medewerkers samen komen.


* Opbergruimte
Er waren veel kasten, doordat er steeds minder gebruik wordt gemaakt van papier (op alle mooie boeken en schooldocumentatie na) kon er ook een schifting gemaakt worden qua opbergruimte. Door ze anders te plaatsen en te combineren met open stalen frames erboven konden de grote kasten toch hergebruikt worden en dienen die nu als boekenkast in de spreekkamer.


* Visuals op de wanden
Op de wanden is een wand vullende foto geplaatst van kinderen die richting hun eerste onderwijservaring lopen, er zijn twee ontwerpen gemaakt met een visie op passend onderwijs geprint op gerecycled materiaal en bij de directeur hangt een foto op peesdoek met akoestisch materiaal erachter. Deze items maken de ruimte persoonlijk en af.


* Maatwerk
Tussen de spreekkamer en het directiekantoor was er veel geluidsoverlast omdat er een deur tussen zat, omdat het een huurpand is kon de deur niet zomaar weg. We hebben groene voorzetwanden laten plaatsen waardoor de kabels voor de schermen achter de panelen weggewerkt konden worden en de deur er ook achter verstopt is. Daaromheen zijn akoestische latten geplaatst waardoor het geheel een moderne uitstraling heeft gekregen. In de spreekkamer is een hoge maatwerktafel geplaatst met een stroomvoorziening eronder. Deze maatwerktafel heeft losse elementen vervangen waardoor er meer rust is ontstaan.


WERKZAAMHEDEN
Interieurontwerp, levering en montage meubilair, styling en projectbegeleiding.


RUIMTE
Entree, spreekkamers, lunchruimte en kantoren.

 

PRODUCTEN
Softseating, beplanting, lange tafel massief hout en stoelen, behang, gordijnen, bijzet/salontafels, hoge tafels, (bar)krukken, plantenbakken, kasten(roomdividers), verlichting, maatwerk, lattenwand, whiteboards, styling, servies en planten.