Maison

Stichting Fedra

Nieuwe uitstraling voor een stichting die zelf ook een metamorfose doormaakt

Stichting Fedra

Fedra heeft twaalf scholen voor regulier basisonderwijs, scholen die samen één stichting vormen omdat ze elkaar vinden in een gemeenschappelijke missie en een gezamenlijke ambitie. Elke school heeft zijn eigen sfeer en karakter. Het kantoor van Fedra straalde nog niet uit waar ze voor stonden, daar is nu verandering in gekomen!
  
Tijdens de brainstorm met het team kwam naar boven dat er pit in mocht zitten. Kleur en patronen, daar stonden ze zeker voor open!
  
Daarom kom je binnen in een kleurrijke entree met sfeervolle verlichting op de achtergrond. Op het organisch gevormde Objecta karpet zijn abstracte gezichten te zien, de gezichten staan voor de kinderen en docenten en medewerkers in het onderwijs met hun eigen unieke waarden en kwaliteiten. Passend onderwijs richtte we rond dezelfde periode in, daar waren zit-sta werkplekken over, die kon Stichting Fedra overnemen en ook een aantal kasten. Een duurzame win-win situatie. De realisatie was tijdens de schoolvakantie waardoor het team na de vakantie met veel nieuwe energie in de frisse nieuwe omgeving aan het werk kon. Een mooie start van het nieuwe schooljaar!


* Terug naar meerdere kantoren
Er werd o.a. één groot kantoor opgesplitst in drie ruimtes, zodat er gefocust gewerkt zou kunnen worden in kleine teams in twee kantoren. Daarnaast was een inspirerende lunchplek een wens, die werd voor de kantoren als derde -maar dan- open ruimte gecreëerd. Door de glazen wanden heeft het een luchtig karakter gekregen, met transparante in betweens voor het glas voelt het evengoed geborgen aan.


* Elk kantoor zijn eigen sfeer
Voor de styling is er gekeken naar de mensen die in de desbetreffende ruimtes werken, zij zijn er immers het meest te vinden. Directrice Yvonne ziet er altijd kleurrijk uit met mooi gehakte schoenen. Daarom staat er bij haar in de vensterbank bijvoorbeeld een witte laars met hak als vaas waar bloemen in staan die passen bij de kleuren van de teksten op de muur. Die kernwaarden hebben mensen die haar kunnen waarderen voor haar opgeschreven en dat hebben wij uitvergroot op de wand.


* Soft seating

Zowel in de entree als in de lunchruimte staan gestoffeerde stoelen en een bank. Dit om zachtheid en kleur toe te voegen en voor de akoestiek aangezien de vloer in die ruimte van pvc is. Door ronde en organische vormen te combineren met rechte lijnen zit er een speelsheid in die je bij onderwijs kunt verwachten.


* Werkplekken
Qua werkplekken is het een mix geworden, nieuwe zit-sta werkplekken, werkplekken (ook zit-sta) overgenomen van de buren (Passend Onderwijs) maar ook twee grote werkplekken die nog prima voldeden ook daar denken we graag in mee. Voor twee van de zit-sta werkplekken staan lage apothekerskasten met plantenbakken erop. De kunstplanten zorgen voor een frisse groene uitstraling zonder dat je je over water zorgen hoeft te maken. De kasten zorgen voor een opgeruimd geheel waardoor het werkblad opgeruimd blijft.


* Maatwerk
Tussen de spreekkamer en het directiekantoor was er veel geluidsoverlast omdat er een deur tussen zat, omdat het een huurpand is kon de deur niet zomaar weg. We hebben groene voorzetwanden laten plaatsen waardoor de kabels voor de schermen achter de panelen weggewerkt konden worden en de deur er ook achter verstopt is. Daaromheen zijn akoestische latten geplaatst waardoor het geheel een moderne uitstraling heeft gekregen. In de spreekkamer is een hoge maatwerktafel geplaatst met een stroomvoorziening eronder. Deze maatwerktafel heeft losse elementen vervangen waardoor er meer rust is ontstaan.


WERKZAAMHEDEN
Ontwerp, styling en projectbegeleiding via Esmee Idee. Levering en montage meubilair hebben wij verzorgd.


RUIMTE
Entree, lunchruimte en kantoren.

 

PRODUCTEN
Softseating, werkplekken, vergadertafel en stoelen, in betweens en styling.