Maison

Heading to the ocean?

Vakantie in het vizier? Ga je richting zee? Denk deze zomer en daarna ook eens aan plastic vervuiling. Het is hard nodig dat we met zijn allen de handen uit de mouw gaan steken en ons aansluiten bij organisaties zoals MBRC the ocean.


Want wist je dat..?

  • Tussen de 8 en 14 miljoen ton plastic elk jaar in onze oceanen terechtkomt.
  • 100% van de babyzeeschildpadden plastic in hun maag heeft.
  • Er nu 5,25 biljoen macro- en microdeeltjes plastic in onze oceaan zijn.
  • 79% van het plastic afval naar stortplaatsen of de oceaan wordt gestuurd, 
    terwijl maar 9% wordt gerecycled en 12% wordt verbrand. 
  • De wereld jaarlijks 381 miljoen ton plastic afval produceert.
  • 50% van de 381 miljoen ton plastic single-use plastic is.
  • Meer dan 1 miljoen zeevogels doodgaan door plasticvervuiling.

 
Per verkochte PURE MBRC bureaustoel doneert Interstuhl NL & BE € 50,- aan de 100% non-profit organisatie MBRC the ocean. Dat staat gelijk aan 16,7 kilo plastic oftewel 2382 plastic flesjes! Een geweldig initiatief wat wij ook graag steunen!

De PURE MBRC bureaustoel past zich vanzelf aan de gebruiker, het lichaam en bewegingen aan, zonder dat je hier ingewikkelde handelingen voor hoeft uit te voeren. Een bureaustoel die 40% (7,5 kg) lichter van gewicht is en waarbij 70% minder onderdelen zijn toegepast. 

Wij wensen je een hele fijne zomer, zonder single-use plastic flesjes in je strandtas 😉