Maison

Waarom de akoestiek in je kantoorinrichting zo belangrijk is?

Omdat niemand blij wordt van galmende ruimtes waarbij je ieder gesprek van je collega kan horen. Dat is afleidend en vermoeiend. Vandaar dat een goede akoestiek onmisbaar is!

De eerste stap naar een goede akoestiek 

Je kunt veel dingen toepassen zodat de akoestiek in een ruimte beter wordt. Een mooi voorbeeld daarvan is tapijt of een vloerkleed. Wanneer er tapijt onder de bureaus ligt absorbeert dat erg veel geluid. Het is dus bijna een must om met tapijt of vloerkleden in je kantooromgeving of werkkamer aan de slag te gaan. Verder kun je de wanden voorzien van een akoestische laag waardoor ook dit geluid absorbeert. Denk bijvoorbeeld aan mooie panelen in allerlei varianten. Deze kunnen zelfs in hout.

Ook het plafond kun je aanpakken. Door akoestische plafondeilanden of -systemen te plaatsen boven bureaus wordt ook via het plafond een deel van het geluid geabsorbeerd. Deze kleine onderdelen maken samen al een groot verschil! 

Akoestische design elementen 

Naast deze basis zijn er ook veel akoestische (design) elementen die je aan de inrichting van je kantoor kan toevoegen. Wat dacht je van akoestische schermen die je tussen bureausplaatst. Het voordeel hiervan is dat je werkplek wat afgeschermd is, heel fijn voor de privacy. En het dempt het geluid van bellende en pratende collega’s. Naast deze schermen zijn er ook lampen in akoestisch materiaal. Zo heb je samen met de plafondeilanden de perfecte combinatie. 

Daarnaast is een (hoge) belbank ook een heerlijke vorm om even in alle rust en privacy te werken. En ze zijn nog eens heel mooi en in veel kleuren verkrijgbaar zodat deze vrijwel zeker passen in het interieur!

Behoefte aan nog meer privacy en rust? 

Dan biedt een belcel vast de oplossing. Hier kunnen mensen ongestoord in telefoneren of werken zonder dat zij iets van buiten mee krijgen en andersom natuurlijk. Deze belboxen kun je ook helemaal naar wens aanpassen op het interieur! En zijn, naar behoefte, te voorzien van verlichting en elektrificatie. Verkrijgbaar vanaf 1-persoons varianten tot plek voor 6 personen! We kunnen ze allemaal leveren.

Weet je niet waar je moet beginnen bij het realiseren van een goede akoestiek in je kantoorinrichting? 

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen we samen en plan maken en kijken naar een mooie en functioneel oplossing.